Mežrozīšu ievārījums

Mežrozīšu ievārījums Foto: Mežrozīšu ievārījums

Sastāvdaļas

  • 0,5 kg mežrožu ogas
  • 1/2 glāze ūdens
  • 0,5 kg cukura
  • citronskābe – pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gatavas meža rožu ogas atbrīvo no kātiņa, ziedu biķerīša un aukstā ūdenī nomazgā.
  2. Notīrītās ogas pārgriež gareniskā virzienā un ar tievu koka irbulīti izņem visas sēkliņas un spuriņas.
  3. Tad ogas saber sietiņā, kuru uz dažām minūtēm iegremdē vārošā ūdenī.
  4. Pēc tam pārliek aukstā ūdenī, lai miziņa būtu mīkstāka.
  5. Tad lieko ūdeni notecina.
  6. Cukuru ieber vārāmā katlā, samitrina ar ūdeni, pieliek nedaudz citrona un savāra bez maisīšanas dzidrā sīrupā.
  7. Šādā sīrupā vāra sagatavotās meža rožu ogas, līdz ievārījums gatavs.
  8. Gatavo ievārījumu atdzesē, tad sapilda stikla burkās.
  9. Burkas aizvāko.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes