Sastāvdaļas
- 0,5 kg mežrožu ogas
- 1/2 glāze ūdens
- 0,5 kg cukura
- citronskābe – pēc garšas
Pagatavošana
- Gatavas meža rožu ogas atbrīvo no kātiņa, ziedu biķerīša un aukstā ūdenī nomazgā.
- Notīrītās ogas pārgriež gareniskā virzienā un ar tievu koka irbulīti izņem visas sēkliņas un spuriņas.
- Tad ogas saber sietiņā, kuru uz dažām minūtēm iegremdē vārošā ūdenī.
- Pēc tam pārliek aukstā ūdenī, lai miziņa būtu mīkstāka.
- Tad lieko ūdeni notecina.
- Cukuru ieber vārāmā katlā, samitrina ar ūdeni, pieliek nedaudz citrona un savāra bez maisīšanas dzidrā sīrupā.
- Šādā sīrupā vāra sagatavotās meža rožu ogas, līdz ievārījums gatavs.
- Gatavo ievārījumu atdzesē, tad sapilda stikla burkās.
- Burkas aizvāko.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!