Sastāvdaļas
- 2 kg kāpostu
- 2 burkāni
- 2 ēdamkarotes sāls
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 l ūdens
Pagatavošana
- Kāpostus sagriež plānās sloksnītēs.
- Burkānus sarīvē uz rupjas rīves.
- Kāpostus un burkānus liek 3 l burkās.
- Dārzeņus liek kārtās – biezāka kārta kāpostu, plānāka kārta burkānu.
- Dārzeņu kārtas liek blīvi.
- Burkas piepilda līdz pašai augšai.
- Siltā ūdenī izšķīdina sāli un cukuru.
- Sāls un cukura ūdeni pārlej kāpostiem un burkāniem.
- Vaļējas burkas liek uz šķīvjiem un istabas temperatūrā patur 2-3 dienas.
- Tad gatavos kāpostus aizvāko un uzglabā ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!