Lapu mīklas trubiņas ar putukrējumu

Lapu mīklas trubiņas ar putukrējumu Foto: Lapu mīklas trubiņas ar putukrējumu

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta
  • 250 g kviešu miltu
  • 1/2 glāzes ūdens
  • 1 tējkarote etiķa
  • 1 ola pārziešanai
  • 1/2 l putukrējuma
  • 1/2 vaniļas pāksts
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Sagatavoto lapu mīklu izveltnē 2 - 3 cm biezumā un sagriež 2 cm platās un apmēram 20 cm garās strēmelēs.
  2. Katras strēmeles vienu malu apmēram 1/2 cm platumā pārziež ar pussakultu olas baltumu vai veselu olu un tin spirālveidīgi uz metāla caurulītēm tā, lai katras nākošās kārtas virsējā maliņa apsegtu iepriekšējās kārtas apakšējo - apziesto maliņu.
  3. Aptītās caurulītes liek guļus uz plātes, pārziež ar pussakultu olu un karstā krāsnī cep spilgti dzeltenas, sausas.
  4. Izceptas mazliet atdzesē, uzmanīgi noņem no caurulītēm un pilnīgi atdzisušas pilda ar putu krējumu, kuram pie putošanas pielikts cukurs un vaniļa.
  5. Pārkaisa ar pūdercukuru.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes