Sastāvdaļas
- 600 g kartupeļu
- sāls, pipari pēc garšas
- 60 g rīvēta siera
Mērcei:
- 300 ml saldā krējuma 20% tauku
- 1 lauru lapa
- 1/2 tējkarotes malta timiāna
- 2 šķipsniņas malta muskatrieksta
- 1 ola
- 2-3 tējkarotes sviesta veidnes ietaukošanai
- 4-6 ķiploka daiviņas
- loki rotāšanai
Pasniegšanai:
- 6 cīsiņi
- 6-8 ķirštomātiņi
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs.
- Ar mīkstu sviestu ietauko veidni, iekaisa tajā sasmalcinātas ķiploka daiviņas.
- Daļu kartupeļu šķēlīšu liek veidnē, uzber sāli, piparus, turpina kartupeļu šķēlītes likt kārtās, kamēr beidzas.
- Gatavo mērci - nedaudz uzkarsē saldo krējumu ar lauru lapu un timiānu.
- Nedaudz patur, izņem lauru lapu, pievieno muskatriekstu, olu, sakuļ blenderī vai ar putojamo slotiņu, pārlej kartupeļiem.
- Veidni liek sakarsētā krāsnī, cep tik ilgi, kamēr kartupeļi uzsūc saldo krējumu.
- Uzkaisa rīvētu sieru, turpina cept, kamēr rodas zeltaina garoziņa.
- Gatavus kartupeļus mazliet atdzesē, rotā ar lokiem, pasniedz siltus, kopā ar apceptiem cīsiņiem un ķirštomātiņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!