Krāsnī cepti kartupeļi franču gaumē

Krāsnī cepti kartupeļi franču gaumē Foto: Krāsnī cepti kartupeļi franču gaumē

Sastāvdaļas

  • 600 g kartupeļu
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 60 g rīvēta siera

Mērcei:

  • 300 ml saldā krējuma 20% tauku
  • 1 lauru lapa
  • 1/2 tējkarotes malta timiāna
  • 2 šķipsniņas malta muskatrieksta
  • 1 ola
  • 2-3 tējkarotes sviesta veidnes ietaukošanai
  • 4-6 ķiploka daiviņas
  • loki rotāšanai

Pasniegšanai:

  • 6 cīsiņi
  • 6-8 ķirštomātiņi

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Ar mīkstu sviestu ietauko veidni, iekaisa tajā sasmalcinātas ķiploka daiviņas.
  3. Daļu kartupeļu šķēlīšu liek veidnē, uzber sāli, piparus, turpina kartupeļu šķēlītes likt kārtās, kamēr beidzas.
  4. Gatavo mērci - nedaudz uzkarsē saldo krējumu ar lauru lapu un timiānu.
  5. Nedaudz patur, izņem lauru lapu, pievieno muskatriekstu, olu, sakuļ blenderī vai ar putojamo slotiņu, pārlej kartupeļiem.
  6. Veidni liek sakarsētā krāsnī, cep tik ilgi, kamēr kartupeļi uzsūc saldo krējumu.
  7. Uzkaisa rīvētu sieru, turpina cept, kamēr rodas zeltaina garoziņa.
  8. Gatavus kartupeļus mazliet atdzesē, rotā ar lokiem, pasniedz siltus, kopā ar apceptiem cīsiņiem un ķirštomātiņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes