Krāsnī cepta forele ar ķiploku mērci un kartupeļiem

Krāsnī cepta forele ar ķiploku mērci un kartupeļiem Foto: Krāsnī cepta forele

Sastāvdaļas

  • 6 kartupeļi
  • 250 ml saldā krējuma
  • 2 ķiploku daiviņas
  • milti
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 4 foreles gabali
  • sviests
  • augu eļļa
  • garšvielas pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sviestu izkausē, dažas minūtes tajā pasautē sīki sakapātus ķiplokus, kamēr sāk smaržot.
  2. Pievieno vienu ēdamkaroti miltu un viegli apcep.
  3. Pievieno saldo krējumu, kārtīgi samaisa.
  4. Tiklīdz mērce sabiezē, pievieno mazliet verdoša ūdens un garšvielas - sāli, lauru lapu un piparu maisījumu.
  5. Mērci uzvāra, nogriež uguni un uzliek vāku.
  6. Sarīvētu burkānu apcep kopā ar sakapātu sīpolu.
  7. Kartupeļus sagriež vidēja biezuma šķēlītēs, liek veidnē, pieber sāli, piparus un mazliet augu eļļu.
  8. Uz kartupeļiem liek foreles gabalus, uzber mazliet sāli.
  9. Zivij virsū liek apceptu burkānu un sīpolu.
  10. Pārlej ar ķiploku mērci.
  11. Cep 40-45 minūtes, 180°C temperatūrā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes