Ķiršu tarte

Ķiršu tarte Foto: Ķiršu tarte

Sastāvdaļas

  • 250 g miltu
  • 100 g sviesta
  • 1 ola
  • 50 g skābā krējuma
  • 100 g + 2 ēdamkarotes cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 600 g ķiršu
  • 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • malts kanēlis pēc garšas

Pagatavošana

  1. Miltiem pievieno cepamo pulveri, sāli un 2 ēdamkarotes cukura, samaisa.
  2. Miltu maisījumam pievieno aukstu sviestu, samīca irdenās drupačās.
  3. Jāmīca ir ātri, lai sviests nesasilst, pievieno olu un skābo krējumu.
  4. Samīca maigu, gludu mīklu.
  5. No mīklas izveido bumbiņu un liek ledusskapī uz 40 minūtēm.
  6. Gatavu mīklu liek ietaukotā veidnē, ar noņemamām maliņām.
  7. Ar rokām mīklu izlīdzina veidnē, veidojot 1,5-2 cm augstas maliņas.
  8. Veidni liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  9. Izņem veidni no ledusskapja, mīklu sadursta ar dakšiņu.
  10. Veidni pārklāj ar foliju, liek 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep 15 minūtes.
  11. Gatavo pildījumu - ķiršiem izņem kauliņus, samaisa tos ar 100 gramiem cukura un kanēli.
  12. Pievieno kartupeļu cieti un vēlreiz samaisa.
  13. Ķiršu maisījumu liek katlā, pastāvīgi maisot vāra (uzvārīt nevajag), kamēr izveidojas kaut kas līdzīgs biezam ķīselim.
  14. Pēc 15 minūtēm no krāsns izņem veidni ar mīklu, liek uz tās pildījumu.
  15. Tarti atkal liek krāsnī, tajā pašā temperatūrā, turpina cept 20 minūtes(foliju vairs neliek).
  16. Gatavu tarti atdzesē un sagriež.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes