Sastāvdaļas
- 600 g kartupeļu
- sāls, pipari pēc garšas
- 60 g rīvēta siera
Mērcei:
- 300 ml saldā krējuma 20% tauku
- 1 lauru lapa
- 1/2 tējkarotes malta timiāna
- 2 šķipsniņas malta muskatrieksta
- 1 ola
Mazo veidņu ietaukošanai:
- 2-3 tējkarotes sviesta
- 4-6 ķiploka daiviņas
- loki
Pasniegšanai:
- 6 cīsiņi
- 6-8 ķirštomātiņi
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs.
- Ņem mazās, keramiskās vai cita materiāla veidnītes - ieziež ar mīkstu sviestu un pārkaisa ar sakapātiem ķiplokiem.
- Daļu kartupeļu šķēlīšu liek veidnēs, uzkaisa sāli, piparus, šādi kartupeļus liek kārtās, kamēr tie beidzas.
- Gatavo mērci - katlā, mazliet, uzkarsē saldo krējumu ar lauru lapu, timiānu, mazliet patur, tad izņem lauru lapu.
- Timiānu atstāj, pievieno muskatriekstu, olu, sakuļ ar putojamo slotiņu, pārlej kartupeļiem.
- Veidnes liek sakarsētā krāsnī, cep, kamēr kartupeļi ir uzsūkuši saldo krējumu un izcepušies.
- Gandrīz gatavu kartupeļu sacepumu pārkaisa ar rīvētu sieru, turpina cept, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Aptuvenais cepšanās laiks varētu būt 50 minūtes, bet ja, sacepums ir vienā lielā veidnē, tad ilgāk, jārēķinās, ka paiet laiks, kamēr uzkarst keramika.
- Gatavu sacepumu mazliet atdzesē, rotā ar zaļumiem, pasniedz siltu.
- Pasniedz ar apceptiem cīsiņiem un ķirštomātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!