Kartupeļu sacepums franču gaumē

Kartupeļu sacepums franču gaumē Foto: Kartupeļu sacepums franču gaumē

Sastāvdaļas

  • 600 g kartupeļu
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 60 g rīvēta siera

Mērcei:

  • 300 ml saldā krējuma 20% tauku
  • 1 lauru lapa
  • 1/2 tējkarotes malta timiāna
  • 2 šķipsniņas malta muskatrieksta
  • 1 ola

Mazo veidņu ietaukošanai:

  • 2-3 tējkarotes sviesta
  • 4-6 ķiploka daiviņas
  • loki

Pasniegšanai:

  • 6 cīsiņi
  • 6-8 ķirštomātiņi

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Ņem mazās, keramiskās vai cita materiāla veidnītes - ieziež ar mīkstu sviestu un pārkaisa ar sakapātiem ķiplokiem.
  3. Daļu kartupeļu šķēlīšu liek veidnēs, uzkaisa sāli, piparus, šādi kartupeļus liek kārtās, kamēr tie beidzas.
  4. Gatavo mērci - katlā, mazliet, uzkarsē saldo krējumu ar lauru lapu, timiānu, mazliet patur, tad izņem lauru lapu.
  5. Timiānu atstāj, pievieno muskatriekstu, olu, sakuļ ar putojamo slotiņu, pārlej kartupeļiem.
  6. Veidnes liek sakarsētā krāsnī, cep, kamēr kartupeļi ir uzsūkuši saldo krējumu un izcepušies.
  7. Gandrīz gatavu kartupeļu sacepumu pārkaisa ar rīvētu sieru, turpina cept, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  8. Aptuvenais cepšanās laiks varētu būt 50 minūtes, bet ja, sacepums ir vienā lielā veidnē, tad ilgāk, jārēķinās, ka paiet laiks, kamēr uzkarst keramika.
  9. Gatavu sacepumu mazliet atdzesē, rotā ar zaļumiem, pasniedz siltu.
  10. Pasniedz ar apceptiem cīsiņiem un ķirštomātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes