Sastāvdaļas
- 1 biete
- 3 kartupeļi
- 100 g žāvētu melno plūmju
- 4 olas
- 100 g valriekstu
- majonēze
- sāls
Pagatavošana
- Bieti un kartupeļus vāra ar visu mizu, gatavus atdzesē, nomizo.
- Olas cieti izvāra, noņem čaumalas, uzmanīgi atdala olu dzeltenumus no baltumiem.
- Salātus liek kārtās, katru kārtu noklāj ar majonēzi.
- Pirmā kārta - gabaliņos sagriezti kartupeļi, nedaudz uzber sāli, uzklāj majonēzi.
- Otrā kārta - gabaliņos sagriezta biete, uzklāj majonēzi.
- Trešā kārta - gabaliņos sagriezti olu dzeltenumi, uzklāj majonēzi.
- Žāvētajām melnajām plūmēm uzlej verdošu ūdeni, patur 10-15 minūtes.
- Ceturtā kārta - sīki sagrieztas melnās plūmes, uzklāj majonēzi.
- Piektā kārta - gabaliņos sagriezti olu baltumi, uzklāj majonēzi.
- Valriekstus sakapā un pārkaisa salātiem.
- Ja vēlas, salātiem kā otro kārtu, papildus, var pievienot sagrieztus marinētus sīpolus.
- Gatavus salātus liek ledusskapī, lai tie ievelkas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!