Sastāvdaļas
- 480 g kviešu miltu
- 300 g sviesta (margarīna)
- glāze kefīra (rūgušpiena)
- 1/2 tējkarote dzeramās sodas
- 1 ēdamkarote etiķa
Krēmam:
- 150 g sviesta
- 270 g pūdercukura
- 300 g skāba krējuma
- 1 1/2 ēdamkarotes kakao
- 2 olas
- 60 sasmalcinātu riekstu
- 1 tējkarote ruma esences
Pagatavošana
- Kefīram vai rūgušpienam pievieno dzeramo sodu un etiķi, miltus sakapā ar sviestu vai margarīnu.
- Visu samaisa un iejauc mīklu.
- Slēgtā traukā uz vairākām stundām (vēl labāk uz diennakti) novieto ledusskapī.
- Izveltnē un izcep 5 plāksnes.
- Sviestu saberž ar pūdercukuru, pievieno krējumu, kakao, olas, sasmalcinātus riekstus, ruma esenci. Visu samaisa.
- Plāksnes kārto vienu uz otras, pa starpām ziežot krēmu.
- Tortes virsu pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!