Kārtainā riekstu kūka ar valriekstu gabaliņiem

Kārtainā riekstu kūka ar valriekstu gabaliņiem Foto: Kārtainā riekstu kūka ar valriekstu gabaliņiem

Sastāvdaļas

  • 75 g valriekstu gabaliņu
  • 225 g miltu
  • 2/ 1/5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 225 g sviesta
  • 225 g brūnā cukura
  • 1 tējkarote zeltaina sīrupa
  • 4 lielas olas

Pildījumam:

  • 1 lielas olas baltums
  • 175 g cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 tējkarotes etiķa
  • 8 valriekstu pusītes dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170°C. Ietauko 3 20 cm platas veidnes un ieklāj visās trijās cepamo papīru.
  2. Smalki sakapā valriekstus. Iesijā miltus ar cepamo pulveri. Saputo sviestu ar cukuru vieglā gaisīgā masā.Pakāpeniski tad pievieno olas, katru reizi pievienojot arī nedaudz miltu. Pēc tam iemaisi atlikušos miltus kopā ar sakapātiem valriekstiem, brūno cukuru un sīrupu. Masu ieliec trīs veidnēs un katari izlīdzini virsmu.
  3. Cep 30 minūtes, kamēr mīkla iedurtais iesmiņš pēc izņemšanas ir sauss. Atstāj miklu vel 5 minūtes veidnēs, pēc tam izņem un atdzesē uz metāla režģa, līdz atdziest pa visam.
  4. Pagatavo pildījumu: ieliec visas sastāvdaļas, izņemot riekstus, lielā, tīra, karstumizturīgā bļodā un sakul gaisīgā masā. Bļodu uzliec uz katla ar vārošu ūdeni un kul ar mikseri 7 minūtes, kamēr masa sabiezē. Uzsmērē 1/2 pildījuma uz 2 biskvītiem un pamatnes saliec citu uz citas. Ar atlikušo masu apsmērē kūkas virsmu un sānus, pēc tam dekora ar riekstiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes