Sastāvdaļas
- 1 glāze svaigi spiestas apelsīna sulas
- 2 tējk. vaniļas cukurs
- 1 tējk. malts kanēlis
- 500 ml saldais krējums
- pāris ēdamk. pūdercukurs (saldummīļiem)
- 2 paciņas saldā krējuma biezinātāja (no @dr.oetker_latvia) (ne obligāti)
- nedaudz saldēti ķirši
Pagatavošana
- Atkausē sasaldētus ķiršus.
- Sulai pievieno vaniļas cukuru, kanēli. Uzvāra. Atdzesē.
- Trauciņā sajauc pūdercukuru ar saldā krējuma biezinātāju.
- Sāk putot saldo krējumu. Kad nedaudz putots, pievieno pūdercukura un biezinātāja maisījumu. Turpina putot līdz vidēji stingrām putām.
- Pāris ēdamkarotes putukrējuma pievieno atdzesētajai apelsīnu sulai. Samaisa līdz viendabīgai masai. Pievieno to atlikušajam putukrējumam. Samaisa.
- Kārto trauciņos: apakšā liek ķiršus, virsū putukrējumu. Liek ledusskapī vismaz uz 4 stundām.
- Dekorē, kā vēlas, un pasniedz.
Recepte un foto: Santas Saldā Virtuve
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!