Kanēļa - apelsīnu muss ar ķiršiem

Kanēļa - apelsīnu muss ar ķiršiem Foto: Kanēļa - apelsīnu muss ar ķiršiem

Sastāvdaļas

  • 1 glāze svaigi spiestas apelsīna sulas
  • 2 tējk. vaniļas cukurs
  • 1 tējk. malts kanēlis
  • 500 ml saldais krējums
  • pāris ēdamk. pūdercukurs (saldummīļiem)
  • 2 paciņas saldā krējuma biezinātāja (no @dr.oetker_latvia) (ne obligāti)
  • nedaudz saldēti ķirši

Pagatavošana

  1. Atkausē sasaldētus ķiršus.
  2. Sulai pievieno vaniļas cukuru, kanēli. Uzvāra. Atdzesē.
  3. Trauciņā sajauc pūdercukuru ar saldā krējuma biezinātāju.
  4. Sāk putot saldo krējumu. Kad nedaudz putots, pievieno pūdercukura un biezinātāja maisījumu. Turpina putot līdz vidēji stingrām putām.
  5. Pāris ēdamkarotes putukrējuma pievieno atdzesētajai apelsīnu sulai. Samaisa līdz viendabīgai masai. Pievieno to atlikušajam putukrējumam. Samaisa.
  6. Kārto trauciņos: apakšā liek ķiršus, virsū putukrējumu. Liek ledusskapī vismaz uz 4 stundām.
  7. Dekorē, kā vēlas, un pasniedz.

Recepte un foto: Santas Saldā Virtuve

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes