Sastāvdaļas
- 1 kg smalkās šķēlītēs sagrieztu laimu
- 2 l ūdens
- 1,5 kg cukura
- 1 ēdamkarote nomizotas un smalki sarīvētas ingvera saknes
- 4 ēdamkarotes brendija
- 125 g cukurota, rupji sakapāta ingvera
Pagatavošana
- Liek bļodā laimus, aplej ar ūdeni, apklāj ar dvieli un atstāj uz nakti.
- Pārlej katlā un uz lēnas uguns uzvāra.
- Katlam uzliek vāku un vāra apmēram 30 minūtes, līdz augļu miza kļūst mīksta.
- Ieber samalto ingveru marles maisiņā, to cieši aizsien un ieliek katlā.
- Pieber cukuru un maisa, līdz tas izšķīst. Vāra vēl 20 minūtes.
- Noņem katlu no uguns un izņem ingvera maisiņu.
- Ievārījumam pielej brendiju un pieber cukuroto ingveru. Pēc 10 minūtēm samaisa.
- atdzesē, līdz ievārījums kļūst remdens.
- Salej to sterilizētās burkās, lai ievārījums nesaskartos ar vāku. Burkas aizvāko.
- Lielā katlā ielej ūdeni, iegremdē tajā burkas un vāra 10 minūtes. Atdzesē
- Uzglabā vēsā tumšā vietā.
Ja, maisot ar karoti, šķidruma virsma neviļņojas, ievārījums drīz būs gatavs.
Patīk recepte? Atbalsti portālu un iesaki draugiem. Paldies!