Ingvera un laima ievārījums ar brendiju

Ingvera un laima ievārījums ar brendiju Foto: Ingvera un laima ievārījums

Sastāvdaļas

  • 1 kg smalkās šķēlītēs sagrieztu laimu
  • 2 l ūdens
  • 1,5 kg cukura
  • 1 ēdamkarote nomizotas un smalki sarīvētas ingvera saknes
  • 4 ēdamkarotes brendija
  • 125 g cukurota, rupji sakapāta ingvera

Pagatavošana

  1. Liek bļodā laimus, aplej ar ūdeni, apklāj ar dvieli un atstāj uz nakti.
  2. Pārlej katlā un uz lēnas uguns uzvāra.
  3. Katlam uzliek vāku un vāra apmēram 30 minūtes, līdz augļu miza kļūst mīksta.
  4. Ieber samalto ingveru marles maisiņā, to cieši aizsien un ieliek katlā.
  5. Pieber cukuru un maisa, līdz tas izšķīst. Vāra vēl 20 minūtes.
  6. Noņem katlu no uguns un izņem ingvera maisiņu.
  7. Ievārījumam pielej brendiju un pieber cukuroto ingveru. Pēc 10 minūtēm samaisa.
  8. atdzesē, līdz ievārījums kļūst remdens.
  9. Salej to sterilizētās burkās, lai ievārījums nesaskartos ar vāku. Burkas aizvāko.
  10. Lielā katlā ielej ūdeni, iegremdē tajā burkas un vāra 10 minūtes. Atdzesē
  11. Uzglabā vēsā tumšā vietā.

Ja, maisot ar karoti, šķidruma virsma neviļņojas, ievārījums drīz būs gatavs.

Patīk recepte? Atbalsti portālu un iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes