Ievas Brantes pilnveidotā kēksa recepte

Ievas Brantes pilnveidotā kēksa recepte Foto: Ievas Brantes pilnveidotā kēksa recepte

Sastāvdaļas

  • 250 g miltu
  • 150 g sviesta (aizvietoju ar olīveļļu attiecīgās proporcijās: 60gr sviesta ir 3 ĒK olīveļļas)
  • 3 olas
  • 160 g cukura (lietoju sukralozi, 5-10 pilienu pilnīgi gana)
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura (neliku, jo sukraloze bija ar vaniļas smaržu) 
  • 200 g rozīņu (vai aprikozes, plūmju etc)
  • šķipsniņa sāls
  • 0,5 tējkarotes cepampulvera

Pagatavošana

  1. Olas dzeltenumus saputo.
  2. Saputo atsevišķi arī olbaltumus. 
  3. Izsijā miltus, ieber traukā rozīnes, cepampulveri, sukralozi, sāli. Iemaisa olīveļļu. 
  4. Abas masas (olu un miltu) sajauc kopā.
  5. Ietaukotā kēksa formā liek mīklu.
  6. Cep 170° 50 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes