Sastāvdaļas
- 250 g miltu
- 150 g sviesta (aizvietoju ar olīveļļu attiecīgās proporcijās: 60gr sviesta ir 3 ĒK olīveļļas)
- 3 olas
- 160 g cukura (lietoju sukralozi, 5-10 pilienu pilnīgi gana)
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura (neliku, jo sukraloze bija ar vaniļas smaržu)
- 200 g rozīņu (vai aprikozes, plūmju etc)
- šķipsniņa sāls
- 0,5 tējkarotes cepampulvera
Pagatavošana
- Olas dzeltenumus saputo.
- Saputo atsevišķi arī olbaltumus.
- Izsijā miltus, ieber traukā rozīnes, cepampulveri, sukralozi, sāli. Iemaisa olīveļļu.
- Abas masas (olu un miltu) sajauc kopā.
- Ietaukotā kēksa formā liek mīklu.
- Cep 170° 50 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!