Grilēti vistu stilbiņi ar svaigsiera salātiem un plāni grieztiem dārzeņiem

Grilēti vistu stilbiņi ar svaigsiera salātiem un plāni grieztiem dārzeņiem Foto: Grilēti vistu stilbiņi

Sastāvdaļas

  • 1-2 grilēti PF Ķekava vistas stilbiņi medus un sinepju marinādē

Salātiem:

  • 4 ēdamkarotes svaigsiera
  • 2 saujas dažādu zaļumu

Plāni griezti dārzeņi:

  • 1 gurķis
  • 1 burkāns
  • 4 redīsi
  • 1 biete

Mērcei:

  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • ½ tējkarote cukura

Sastāvdaļas 1 porcijai.

Pagatavošana

  1. Svaigsieru uzsmērē uz šķīvja, virsū liek zaļumus un plāni grieztos dārzeņus. 
  2. Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa un pārlej pāri salātiem. 
  3. Nobeigumā uz šķīvja novieto 1-2 grilētus vistas stilbiņus.

 

Vasara un saulgriežu laiks ir aktīvākā grilēšanas sezona, un viens no iecienītākajiem grila produktiem ir dažādi pagatavota vistas gaļa. Lai vistas gaļa grilēšanas procesā saglabātu vērtīgās uzturvielas un tajā neveidotos organismam nevēlams vielas, kas var rasties augstās temperatūras un dūmu ietekmē, grilēšanai visieteicamākā ir marinēta vistas gaļa. Marinādi var gatavot pats vai izvēlēties jau gatavus produktus.

Nereti pārdomas sagādā, kādas piedevas pasniegt kopā ar grilēto gaļu. Tādēļ šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants un “Putnu fabrika Ķekava” piedāvā ēdienu recepti, kas ir tikpat vienkārši pagatavojama kā ierastie dārzeņu salāti, bet vienlaikus ļaus radoši atsvaidzināt grila maltīti un pārsteigt ģimeni un draugus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes