Gavēņa borščs

Gavēņa borščs Foto: Gavēņa borščs

Sastāvdaļas

  • 2 l dārzeņu buljona
  • 2 bietes
  • 4 kartupeļi
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 300 g kāpostu
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 lauru lapas
  • eļļa

Pagatavošana

  1. Bietes un burkānus sarīvē uz rupjās rīves, sīpolu smalki sakapā.
  2. Cepiet dārzeņus uz pannas, līdz tie ir mīksti.
  3. Kāpostus smalki sarīvē, kartupeļus sagriež kubiņos.
  4. Vārošajam buljonam pievieno kāpostus, bet pēc pāris minūtēm - burkānus.
  5. Vāra 15 minūtes, tad pievieno apceptās bietes, burkānus, sīpolus, ķiplokus un tomātu pastu.
  6. Sāli un piparus pievieno pēc garšas, vāra vēl 10 minūtes.
  7. Pievienojiet svaigus garšaugus un ļaujiet borščam 10 minūtes nostāvēties-ievilkties zem aizvērta vāka.

Gavēņa borščs ir lieliska alternatīva tradicionālajam.

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes