Dzērveņu uzpūtenis

Dzērveņu uzpūtenis Foto: Dzērveņu uzpūtenis

Sastāvdaļas

  • 1 glāze dzērveņu
  • 1 glāze cukura
  • 1/2 glāzes mannas
  • 3 1/3 glāzes ūdens
  • citrona miziņa vai vanilīns

Pagatavošana

  1. Noskalotas dzērvenes saspiež, pārlej ar 1/3 glāzes ūdens un izspiež caur marli.
  2. Ogu miziņas pārlej ar 3 glāzēm ūdens un vāra 5 minūtes.
  3. Pēc tam novārījumu izkāš, šķidrumam maisot pievieno mannu un uz lēnas uguns vāra 15 minūtes.
  4. Masai pieber cukuru, ļauj vēlreiz uzvārīties, pēc tam pievieno izspiesto sulu, sarīvētu citrona miziņu vai vanilīnu un nedaudz atdzesē (vēlams atdzesēt strauji, trauku ar masu ieliekot aukstā ūdenī).
  5. Pēc tam masu puto, līdz tā kļūst gaiša, čaugana un tās apjoms ir palielinājies 2-3 reizes.
  6. Uzpūteni nedrīkst pārputot, jo tad tas kļūst ūdeņains un negaršīgs.
  7. Pasniedz ar pienu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes