Sastāvdaļas
- 1 glāze dzērveņu
- 1 glāze cukura
- 1/2 glāzes mannas
- 3 1/3 glāzes ūdens
- citrona miziņa vai vanilīns
Pagatavošana
- Noskalotas dzērvenes saspiež, pārlej ar 1/3 glāzes ūdens un izspiež caur marli.
- Ogu miziņas pārlej ar 3 glāzēm ūdens un vāra 5 minūtes.
- Pēc tam novārījumu izkāš, šķidrumam maisot pievieno mannu un uz lēnas uguns vāra 15 minūtes.
- Masai pieber cukuru, ļauj vēlreiz uzvārīties, pēc tam pievieno izspiesto sulu, sarīvētu citrona miziņu vai vanilīnu un nedaudz atdzesē (vēlams atdzesēt strauji, trauku ar masu ieliekot aukstā ūdenī).
- Pēc tam masu puto, līdz tā kļūst gaiša, čaugana un tās apjoms ir palielinājies 2-3 reizes.
- Uzpūteni nedrīkst pārputot, jo tad tas kļūst ūdeņains un negaršīgs.
- Pasniedz ar pienu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!