Sastāvdaļas
- 4 glāzes miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 3 olas
- 250 g sviesta
- 500 ml aveņu džema
- 1 glāze cukura
Pagatavošana
- Miltus ar cepamo pulveri izsijā bļodā.
- Olas sakuļ ar cukuru, pielej izkausētu sviestu, vēlreiz sakuļ.
- Olu maisījumu pakāpeniski pievieno miltu maisījumam, pastāvīgi maisot.
- Trešdaļu mīklas samīca kā bumbiņu, ietin pārtikas plēvē un liek saldētavā uz 30 minūtēm.
- Veidni ietauko ar sviestu, ieklāj cepamo papīru.
- Atlikušo mīklu liek veidnē, izlīdzina, izveido augstas maliņas.
- Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
- Uz mīklas veidnē, vienmērīgi klāj aveņu džemu.
- Pa virsu uzrīvē no saldētavas izņemto mīklu.
- Cep 45-50 minūtes, pīrāgu atdzesē veidnē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!