Drupaču pīrāgs

Drupaču pīrāgs Foto: Drupaču pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 4 glāzes miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 3 olas
  • 250 g sviesta
  • 500 ml aveņu džema
  • 1 glāze cukura

Pagatavošana

  1. Miltus ar cepamo pulveri izsijā bļodā.
  2. Olas sakuļ ar cukuru, pielej izkausētu sviestu, vēlreiz sakuļ.
  3. Olu maisījumu pakāpeniski pievieno miltu maisījumam, pastāvīgi maisot.
  4. Trešdaļu mīklas samīca kā bumbiņu, ietin pārtikas plēvē un liek saldētavā uz 30 minūtēm.
  5. Veidni ietauko ar sviestu, ieklāj cepamo papīru.
  6. Atlikušo mīklu liek veidnē, izlīdzina, izveido augstas maliņas.
  7. Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
  8. Uz mīklas veidnē, vienmērīgi klāj aveņu džemu.
  9. Pa virsu uzrīvē no saldētavas izņemto mīklu.
  10. Cep 45-50 minūtes, pīrāgu atdzesē veidnē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes