Sastāvdaļas
Groziņu mīklai:
- 200 g kviešu miltu
- 50 g auksta margarīna
- 100 g biezpiena
Pildījumam:
- 1 puravs
- 1/2 selerija
- 1 burkāns
- 1-2 tomāti
- 1 tējkarote kaltētu zaļumu
- 3 olas
- 300 g piena
- 1/2-1 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarotes piparu
- 100-150 g rīvēta siera
Pagatavošana
- Sajauc groziņu mīklas sastāvdaļas.
- Mīklu nedaudz samīca, ietin plastikātā un ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Gatavojam pildījumu: puravus, selerijas, burkānu, tomātus sagriež nelielās šķēlītēs.
- Mīklu liek 12 cm diametra formiņās, apakšas nedaudz sadurstot ar dakšiņu. Formiņu iekšējās malas nosedz ar alumīnija folijas strēmelēm.
- Cep 225°C temperatūrā apmēram 10 minūtes un noņem foliju.
- Dārzeņus liek formiņās un pārkaisa ar zaļumiem.
- Saputo olas ar pienu, pievieno sāli, piparus, rīvētu sieru un pārlej dārzeņiem.
- Groziņus cep vēl 20-25 minūtes, līdz piena maisījuma virsma iegūst zeltainu krāsu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!