Sastāvdaļas
- 110 g lobītu mandeļu
- 200 g pūdercukura
- 1/2 vaniļas pāksts
- 50 g cukura
- 3 olas baltumi
- 1 bundža iebiezināta piena
Pagatavošana
- Mandeles samaļ ar virtuves kombainu, pievieno cukuru, samaisa viendabīgā masā.
- No vaniļas pāksts izņem sēklas.
- Vaniļas sēklas sajauc ar cukuru.
- Sakuļ olbaltumus putās, pakāpeniski pievieno pūdercukuru, kamēr maisījums iegūst bezē konsistenci.
- Pievieno mandeļu maisījumu un ātri samaisa.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, ar konditorejas maisiņa palīdzību, veido apaļus cepumus (apm. 4 cm diametrā).
- Atstāj uz 30-40 minūtēm, kamēr cepumi sacietē.
- Uzkarsē krāsni līdz 150 grādu temperatūrai un cep 8-10 minūtes. Atdzesē.
- Iebiezināto pienu klāj uz viena cepuma un otru uzliek virsū. Tā noklāj visus cepumus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!