Sastāvdaļas
- 3 lieli tomāti
- 2 lielas sarkanas paprikas
- 350 ml tomātu sulas
- svaigi rozmarīna zariņi
- malti melni pipari
- šķipsniņa sāls
- olīveļļa
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Tomātus izdara krustveida iegriezumu. Papriku sagriež uz pusēm.
- Dārzeņus liek uz plāts, apslaka ar olīveļļu, uzliek rozmarīnu tieši uz griezumiem.
- Cep 20 - 25 minūtes. Ja tomāti mazliet apdegs, tas nekas, tā tam jābūt.
- Noņem tomātiem miziņu. Dārzeņus samaļ blenderī, lai izveidojas biezenis.
- Pievieno tomātu sulu. Liek uz uguns un noved līdz vārīšanās temperatūrai.
- Uguni samazina līdz minimumam. Vāra 6 - 7 minūtes.
- Pievieno sāli, 4 - 5 ēdamkarotes olīveļļas.
- Pasniedz ar pesto mērci vai skābu krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!