Ceptu tomātu un paprikas zupa ar rozmarīnu

Ceptu tomātu un paprikas zupa ar rozmarīnu Foto: Ceptu tomātu un paprikas zupa ar rozmarīnu

Sastāvdaļas

  • 3 lieli tomāti
  • 2 lielas sarkanas paprikas
  • 350 ml tomātu sulas
  • svaigi rozmarīna zariņi
  • malti melni pipari
  • šķipsniņa sāls
  • olīveļļa

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. Tomātus izdara krustveida iegriezumu. Papriku sagriež uz pusēm.
  3. Dārzeņus liek uz plāts, apslaka ar olīveļļu, uzliek rozmarīnu tieši uz griezumiem.
  4. Cep 20 - 25 minūtes. Ja tomāti mazliet apdegs, tas nekas, tā tam jābūt.
  5. Noņem tomātiem miziņu. Dārzeņus samaļ blenderī, lai izveidojas biezenis.
  6. Pievieno tomātu sulu. Liek uz uguns un noved līdz vārīšanās temperatūrai.
  7. Uguni samazina līdz minimumam. Vāra 6 - 7 minūtes.
  8. Pievieno sāli, 4 - 5 ēdamkarotes olīveļļas.
  9. Pasniedz ar pesto mērci vai skābu krējumu.

    Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes