Ceptas baravikas rīvmaizē

Ceptas baravikas rīvmaizē Foto: Ceptas baravikas rīvmaizē

Sastāvdaļas

  • 600 g baraviku
  • 2 tējkarotes sāls
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 200 g sviesta

Pagatavošana

  1. Lielas, bet vēl cietas baravikas notīra, 2-3 cm zem cepurītes nogriež kātu, noslauka ar mitru drānu, ja vajadzīgs, novelk cepurītes miziņu un izņem stobriņu slāni.
  2. Baravikas sagriež 1 cm biezās šķēlēs (līmeniski), apsāla, iemērc pussaputotā olā, apviļā baltmaizes rīvmaizē divas reizes un no abām pusēm sakarsētā sviestā apcep.
  3. Karstās sēņu šķēles sakārto dezinficētā burkā, uzliek novārītu metāla vāciņu, to pievalcē un sterilizē – 0,5 litru burkas – 60 minūtes un litra burkas – 90 minūtes.

Uzglabāšanas laiks 3-4 mēneši.

Šīs sēnes ir sevišķi garšīgas un tālāk nav jāapstrādā. Lieto aukstas vai uzsildītas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes