Burkānu un apelsīnu trifeles šokolādē

Burkānu un apelsīnu trifeles šokolādē Foto: Burkānu un apelsīnu trifeles šokolādē

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg burkānu
  • 0,8 kg apelsīnu mizu
  • 1,2 kg cukura
  • šokolāde

Pagatavošana

  1. Apelsīnu nomērcētas mizas un novārītus burkānus izmaļ gaļas maļamajā mašīnā.
  2. Masai pievieno cukuru un vāra 1-1,5 stundas, kamēr masa sabiezē un viegli atdalās no katla sienām.
  3. No atdzisušas masas veido trifeles – lodītes 2-3 cm diametrā.
  4. Tad tās iegremdē šokolādes masā.
  5. Šokolādes masas gatavošana:
  6. šokolādes tāfeli sarīvē uz parastās rīves, liek bļodā, pievieno 1 ēdamkaroti salda krējuma (var arī bez) un izkausē vienmērīgā masā.
  7. Šokolādes vietā var lietot kakao pulveri: 2 tējkarotes kakao pulvera samaisa ar 4 tējkarotēm cukura un ēdamkaroti piena vai salda krējuma un vāra 2 – 3 minūtes, līdz iegūst vienmērīgu masu.
  8. Tad ar putu karoti trifeles izņem un ļauj liekai šokolādes masai notecēt.
  9. Trifeles apžāvē uz sieta un uzglabā papes kastē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes