Burkānu pīrāgs ar lazdu riekstiem

Burkānu pīrāgs ar lazdu riekstiem Foto: Burkānu pīrāgs ar lazdu riekstiem

Sastāvdaļas

  • 2 lieli burkāni
  • 300 g miltu
  • 3 olas
  • 1/3 glāzes augu eļļas
  • 1 glāze cukura
  • 1/2 glāze smalcinātu lazdu riekstu
  • 1 paciņa vanilīna cukura
  • 1 citrons
  • 1 tējkarote sodas
  • 1/2 glāzes trekna skāba krējuma

Pagatavošana

  1. Burkānus sarīvē uz smalkas rīves un labi nospiež, lai nav lieka šķidruma.
  2. Burkāniem pievieno olas un 1/2 glāzes cukura un saputo.
  3. Citronam norīvē miziņu, kuru atliek malā. Izspiež sulu.
  4. Olu - burkānu masai pievieno eļļu, riekstus (var apgrauzdēt), vanilīna cukuru un samaisa.
  5. Pakāpeniski pievieno miltus, kad puse miltu pievienoti, tad ar citrona sulu dzēš sodu,
  6. pievieno masai un kārtīgi samaisa. Pievieno otru pusi miltu.
  7. Cep ar cepamo papīru izklātā ietaukotā formā apmēram 40 50 minūtes 180°C temperatūrā.
  8. Gatavību pārbauda ar sērkociņu.
  9. Kad pīrāgs ir izcepies, to atdzesē formā. Pēc tam uzmanīgi izņem.
  10. Var pārklāt ar citrona glazūru - izkausē citrona sulā tik daudz cukura, lai masa kļūtu viskoza  un ātri sastingtu.
  11. Vēl labāk ir, ja citrona miziņu un cukuru saputo ar skābu krējumu un pīrāgu pārklāj ar šādu krējuma krēmu.
  12. Gatavu novieto ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes