Sastāvdaļas
- 2 lieli burkāni
- 300 g miltu
- 3 olas
- 1/3 glāzes augu eļļas
- 1 glāze cukura
- 1/2 glāze smalcinātu lazdu riekstu
- 1 paciņa vanilīna cukura
- 1 citrons
- 1 tējkarote sodas
- 1/2 glāzes trekna skāba krējuma
Pagatavošana
- Burkānus sarīvē uz smalkas rīves un labi nospiež, lai nav lieka šķidruma.
- Burkāniem pievieno olas un 1/2 glāzes cukura un saputo.
- Citronam norīvē miziņu, kuru atliek malā. Izspiež sulu.
- Olu - burkānu masai pievieno eļļu, riekstus (var apgrauzdēt), vanilīna cukuru un samaisa.
- Pakāpeniski pievieno miltus, kad puse miltu pievienoti, tad ar citrona sulu dzēš sodu,
- pievieno masai un kārtīgi samaisa. Pievieno otru pusi miltu.
- Cep ar cepamo papīru izklātā ietaukotā formā apmēram 40 50 minūtes 180°C temperatūrā.
- Gatavību pārbauda ar sērkociņu.
- Kad pīrāgs ir izcepies, to atdzesē formā. Pēc tam uzmanīgi izņem.
- Var pārklāt ar citrona glazūru - izkausē citrona sulā tik daudz cukura, lai masa kļūtu viskoza un ātri sastingtu.
- Vēl labāk ir, ja citrona miziņu un cukuru saputo ar skābu krējumu un pīrāgu pārklāj ar šādu krējuma krēmu.
- Gatavu novieto ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!