Bostonas krēmtorte

Bostonas krēmtorte Foto: Bostonas krēmtorte

Sastāvdaļas

  • 125 g miltu
  • 4 olas
  • 150 g cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote citronu sulas
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
Glazūrai:
  • 50 ml saldā krējuma
  • 200 g šokolādes
Krēmam:
  • 500 ml piena
  • 2 olas
  • 100 g cukura
  • 30 g kartupeļu cietes
  • 1 vaniļas pāksts
  • 50 g sviesta

Pagatavošana

  1. Gatavo krēmu - pienu uzvāra, kopā ar vaniļas pāksti.
  2. Olas sakuļ ar cukuru un kartupeļu cieti. 
  3. Uzmanīgi pielej karstu pienu, sakultajām olām, pastāvīgi maisot. 
  4. Piena-olu maisījumu lej katlā, liek uz vidējas uguns, uzvāra, turpina vārīt pāris minūšu, pastāvīgi maisot.
  5. Katlu noņem no uguns un iemaisa sviestu.
  6. Atdzesē krēmu, pārklājot to ar pārtikas plēvi.
  7. Gatavo biskvītu - bļodā izsijā miltus, cepamo pulveri un 50 g cukura.
  8. Atsevišķi samaisa olu dzeltenumus, citronu sulu, augu eļļu.
  9. Olu baltumus sakuļ ar atlikušajiem 100 gramiem cukura, mīkstās putās.
  10. Sakultos olu baltumus, pakāpeniski iemaisa olu dzeltenumu maisījumā.
  11. Trijos piegājienos iemaisa sausās sastāvdaļas, pēc katras piemaisīšanas, kārtīgi sakuļ.
  12. Cep 175°C temperatūrā, 30-40 minūtes.
  13. Gatavu biskvītu atdzesē un sadala 2-3 daļās.
  14. Starp biskvītiem bagātīgi klāj krēmu.
  15. Gatavo glazūru - uzkarsē saldo krējumu un samaisa to, ar izkausētu šokolādi.
  16. Glazūru pārlej tortei.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes