Sastāvdaļas
- 125 g miltu
- 4 olas
- 150 g cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 tējkarote citronu sulas
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
Glazūrai:
- 50 ml saldā krējuma
- 200 g šokolādes
Krēmam:
- 500 ml piena
- 2 olas
- 100 g cukura
- 30 g kartupeļu cietes
- 1 vaniļas pāksts
- 50 g sviesta
Pagatavošana
- Gatavo krēmu - pienu uzvāra, kopā ar vaniļas pāksti.
- Olas sakuļ ar cukuru un kartupeļu cieti.
- Uzmanīgi pielej karstu pienu, sakultajām olām, pastāvīgi maisot.
- Piena-olu maisījumu lej katlā, liek uz vidējas uguns, uzvāra, turpina vārīt pāris minūšu, pastāvīgi maisot.
- Katlu noņem no uguns un iemaisa sviestu.
- Atdzesē krēmu, pārklājot to ar pārtikas plēvi.
- Gatavo biskvītu - bļodā izsijā miltus, cepamo pulveri un 50 g cukura.
- Atsevišķi samaisa olu dzeltenumus, citronu sulu, augu eļļu.
- Olu baltumus sakuļ ar atlikušajiem 100 gramiem cukura, mīkstās putās.
- Sakultos olu baltumus, pakāpeniski iemaisa olu dzeltenumu maisījumā.
- Trijos piegājienos iemaisa sausās sastāvdaļas, pēc katras piemaisīšanas, kārtīgi sakuļ.
- Cep 175°C temperatūrā, 30-40 minūtes.
- Gatavu biskvītu atdzesē un sadala 2-3 daļās.
- Starp biskvītiem bagātīgi klāj krēmu.
- Gatavo glazūru - uzkarsē saldo krējumu un samaisa to, ar izkausētu šokolādi.
- Glazūru pārlej tortei.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!