Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 150 g kausēta sviesta
- 150 g cukura
- 3 olas
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- milti
Krēmam:
- zemenes
- želatīns ar arbūzu garšu
- krējuma saldējums
Pagatavošana
- Sviestu sakuļ ar cukuru, olām gaisīgā masā.
- Pievieno cepamo pulveri, miltus, sakuļ mīklu - tai jābūt vidēji bieza skābā krējuma konsistencē.
- Mīklu lej ietaukotā veidnē,ar noņemamām maliņām,liek sakarsētā krāsnī, izcep biskvītu.
- Biskvītu atdzesē veidnē.
- Zemenes sagriež gabaliņos.
- Želatīnu pārlej ar karstu ūdeni(receptē ir izmantots firmas "Jello"želatīns ar arbūzu garšu, sarkanā krāsā), samaisa,atdzesē un liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
- Kad želatīns ir sācis viegli sabiezēt, pievieno zemenes, blenderī sakultu, viegli pakusušu saldējumu, samaisa.
- Saldējuma vietā var izmantot putukrējumu.
- Veidnē, atdzisušajam biskvītam pārlej želatīna maisījumu, liek ledusskapī uz 2 stundām.
- Biskvītu sagriež gabalos, rotā ar zemenēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!