Sastāvdaļas
- 400 g trekna biezpiena
- 2 glāze cukura
- 4 olas
- 2 tējkarotes dzeramās sodas
- 3 glāzes miltu
- 1 ēdamkarote cietes
- 900 ml piena
- 300 g saldkrējuma sviesta (istabas temperatūrā)
- 2 paciņas vaniļas cukura
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 200 g valriekstu
Pagatavošana
- Mīkla: Biezpienu sajauc ar 1 glāzi cukura, 4 olu dzeltenumiem un dzeramo sodu, kas dzēsta ar citrona sulu.
- Masu rūpīgi samaisa viendabīgā konsistencē un novieto maliņā, istabas temperatūrā, uz 20 - 30 minūtēm.
- Miltus izsijā un porcijveidīgi pievieno biezpiena masai.
- Masu sadala 10 - 12 vienādās daļās un katru daļu izrullē apļa formā.
- Katru mīklas kārtu liek cepties 180°C temperatūrā pāris minūtes.
- Krēms: Nelielā katliņā olu baltumus rūpīgi samaisa ar atlikušo cukura daudzumu un vaniļas cukuru.
- Pievieno 2 ēdamkarotes miltu un cietes, rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Tad masai pievieno pienu un visu vāra nelielā karstumā līdz krēms sabiezē.
- Atsevišķā bļodā ar elektrisko putotāju saputo sviestu gaisīgā masā un, nepārtraucot putošanu, pievieno vārīto krēmu.
- Krēmu turpina putot līdz viendabīgai konsistencei.
- Gatavo krēmu klāj pār katru biskvītu, tortes virsmu un malām.
- Dekorē ar cepumu drupatām, apelsīniem un valriekstiem, kanēļa standziņu un anīsa zvaigznīti.
- Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!