Biezpiena-melleņu torte ar „Selgas” cepumiem

Biezpiena-melleņu torte ar „Selgas” cepumiem Foto: Biezpiena-melleņu torte ar „Selgas” cepumiem

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 200 g „Selgas” cepumu
  • 80 g sviesta
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 70 g cukura

Pildījumam:

  • 600 g biezpiena
  • 240 g grieķu jogurta
  • miziņas no 1/2 apelsīna
  • sula no 1 apelsīna
  • 1 un 1/2 tējkarotes  vaniļas ekstrakta
  • šķipsniņa malta kanēļa
  • 5 olas
  • 230 g medus
  • 1/4 tējkarotes sāls

Garnējumam:

  • 300 g svaigas mellenes
  • 100 g sviesta
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 50 g cukura

Pagatavošana

  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko standarta lieluma kūkas formu. 
  2. Nelielā bļodā sadrupini cepumus, piejauc cukuru un sāli un izkausētu sviestu.
  3. Masu rūpīgi samaisa un izklāj pa iepriekš sagatavotās kūkas formas pamatni un malām. Liek cepties aptuveni 15 minūtes. 
  4. Tad atdzesē un noliec maliņā, līdz tā būs nepieciešama.
  5. Visas pildījumam nepieciešamās sastāvdaļas ieber virtuves kombainā un samaisa viendabīgā masā. 
  6. Iegūto masu rūpīgi pārklāj pār atdzesēto cepumu pamatni.Pirms to liek cepties, cepeškrāsns apakšējā plauktā ievieto bļodu ar remdenu ūdeni. Tad nākamajā stāvā liek kūkas formu un cep aptuveni 60 minūtes. Vislabāk lietot restes, nevis cepeškrāsns plātis.
  7. Tikmēr nelielā katliņā sajauc visas garnējumam nepieciešamās sastāvdaļas un vāra vidēji lielā karstumā aptuveni 10-15 minūtes.
  8. Pārklāj pār atdzesēto siera kūku un ievieto ledusskapī uz 4 stundām vai labāk uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes