Biezpiena-ķiršu pīrāgs

Biezpiena-ķiršu pīrāgs Foto: Biezpiena-ķiršu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 150 g sviesta
  • 150 g miltu
  • 150 g biezpiena
  • 180 g cukura
  • 500 g ķiršu
  • 10 g želatīna 

Pagatavošana

  1. Aukstu sviestu sagriež gabalos, samaisa ar miltiem, turpina griezt, kamēr masa kļūst viendabīga un atgādina drupačas.
  2. Pievieno 80 gramus cukura un biezpienu, ātri samīca mīklu, ietin to pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu.
  3. Gatavo pildījumu - ķiršus liek katlā, pieber 100 gramus cukura, karsē uz mazas uguns.
  4. Ja ķirši ir ļoti skābi, cukuru var pievienot vairāk.
  5. Ūdeni pieliet nevajag, jo karsēšanas laikā, no ogām izdalīsies sula.
  6. Atsevišķā traukā ar 50 ml auksta ūdens aplej želatīnu un atstāj uz 10-15 minūtēm.
  7. Kad katls ar ogām sāk burbuļot, izslēdz uguni un pievieno uzbriedinātu želatīnu, kārtīgi samaisa, liek vēsā vietā dzesēties, līdz istabas temperatūrai.
  8. Mīklu izrullē 1 cm biezumā un liek veidnē, sadursta mīklu ar dakšiņu.
  9. Cep 180°C temperatūrā, 15-20 minūtes, kamēr biskvīts kļūst zeltains.
  10. Uz biskvīta liek ķiršu pildījumu, (bez šķidruma) un liek ledusskapī.
  11. Izdalījušos sulu arī atdzesē, kad tā sākusi mazliet sabiezēt, bet vēl ir šķidra, to pārlej pīrāgam.
  12. Pīrāgu vēlreiz liek ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes