Baklažāni medus marinādē

Baklažāni medus marinādē Foto: Baklažāni medus marinādē

Sastāvdaļas

  • 1 kg baklažānu
  • 1 gabaliņš svaiga ingvera
  • 4 ķiploku daiviņas
  • 4 svaigas čili pākstis
  • 350 g auksti spiestas olīveļļas
  • 75 ml baltvīna etiķa
  • 4 lauru lapas
  • pa 3 tējkarotēm sinepju, ķimeņu un fenheļa sēkliņu
  • 4 tējkarotes sāls
  • 150 g medus

Pagatavošana

  1. Baklažānus nomazgā, labi nosusina, nogriež galus un sagriež gabaliņos.
  2. Ingveru un ķiplokus nomizo un smalki sakapā.
  3. Čili pākstis nomazgā un iztīra, pārgriež, noskalo aukstā ūdenī un ļoti smalki sakapā.
  4. Pēc tam jānomazgā rokas.
  5. Uzkarsē 200 ml eļļas. Tajā maisot apmēram 10 minūtes uz stipras uguns cep baklažānus, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
  6. Karstums nedrīkst būt par mazu, jo tad radīsies pārāk daudz šķidruma.
  7. Baklažānus izņem no eļļas un ieliek bļodā.
  8. Sajauc ar etiķi un noliek malā.
  9. Cepšanai izmantotajā eļļā ieliek ingveru, ķiplokus, čili pākstis, lauru lapas, krustnagliņas, sinepju graudiņus, fenheļa sēklas, ķimenes un maisot dažas minūtes pacepina.
  10. Pieliek sāli un visu pārlej ar baklažāniem.
  11. Atlikušo eļļu sasilda, līdz tā kļūst remdena, piejauc medu. Baklažānus pilda sterilizētās burkās un pārlej ar medus eļļu.
  12. Burkas aizvāko un ļauj vismaz 3 nedēļas ievilkties.
  13. Uzglabāšanas laiks: aptuveni 3 mēneši.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes