Sastāvdaļas
- 2 kg tomātu
- 2 ķiploki
- 2 sasmalcināti un eļļā apcepti sīpoli
- 1 glāze sasmalcinātu zaļumu (dilles, pētersīļi, puravi, selerijas)
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Gatavus tomātus nomazgā, uz sieta notecina; katru tomātu iegriež vidū tā, lai tas pusēm tomēr nepārdalītos.
- Katru tomātu no visam pusēm pārkaisa ar sāli un vidū piepilda ar sasmalcinātiem zaļumiem, kam pieliek sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus.
- Jā vēlas, ķiplokus un sīpolus (ceptus) samaļ, pielej eļļu, kurā sīpoli cepās, un pilda tomātos.
- Pildītos tomātus saliek emaljētā traukā, ko stingri aizvāko un novieto ledusskapī.
- Pēc 24 stundām var pasniegt kā uzkožamo.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!