Ar zaļumiem pildīti tomāti

Ar zaļumiem pildīti tomāti Foto: trinus.ru

Sastāvdaļas

  • 2 kg tomātu
  • 2 ķiploki
  • 2 sasmalcināti un eļļā apcepti sīpoli
  • 1 glāze sasmalcinātu zaļumu (dilles, pētersīļi, puravi, selerijas)
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gatavus tomātus nomazgā, uz sieta notecina; katru tomātu iegriež vidū tā, lai tas pusēm tomēr nepārdalītos.
  2. Katru tomātu no visam pusēm pārkaisa ar sāli un vidū piepilda ar sasmalcinātiem zaļumiem, kam pieliek sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus.
  3. Jā vēlas, ķiplokus un sīpolus (ceptus) samaļ, pielej eļļu, kurā sīpoli cepās, un pilda tomātos.
  4. Pildītos tomātus saliek emaljētā traukā, ko stingri aizvāko un novieto ledusskapī.
  5. Pēc 24 stundām var pasniegt kā uzkožamo.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes