Ar dārzeņiem pildīti cepti tomāti

Ar dārzeņiem pildīti cepti tomāti Foto: Ar dārzeņiem pildīti cepti tomāti

Sastāvdaļas

  • 4 lieli tomāti
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4 šķēles baltmaizes
  • 2 ēdamkarotes noskalotu sālītu kaperu
  • 300 g uz pusēm pārgrieztas dzeltenās paprikas
  • 1 saišķītis svaiga bazilika
  • 60 g rīvēta Parmas siera
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Katru tomātu šķērsām pārgriež uz pusēm,izņem mīkstumu un iekaisa sāli.
  2. Liek caurdurī ar griezuma pusi uz leju,atstāj 30 minūtes suloties.
  3. Cepeškrāsni sakarsē līdz ~ 250°C temperatūrai.
  4. Virtuves kombainā sīki samaļ ķiplokus, 2 maizes šķēles, kaperus, papriku un baziliku.
  5. Pieber sali un piparus.
  6. Dārzeņu maisījumu pilda tomātu pusītēs.
  7. Sadrupina atlikušo maizi un pārkaisa tomātiem.
  8. Pārkaisa ar Parmas sieru, apslaka ar eļļu.
  9. Cep apmēram 20 minūtes, līdz virspuses kļūst brūnas. Pasniedz karstus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes