Ananāsu ievārījums

Ananāsu ievārījums Foto: Ananāsu ievārījums

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. divām 300 ml tilpuma burkām:

  • 1 vidēja lieluma ananass (apm. 1,2 kg; notīrīts apm. 500 g)
  • citrona sula
  • 250 g cukura
  •  tējkarote (bez kaudzes) agaragara

Pagatavošana

  1. Ananasu sagriež šķēlēs.
  2. Šķēles nomizo, izgriež cieto serdi.
  3. Mīkstumu sagriež nelielos četrstūrainos gabaliņos.
  4. Sajauc ar citrona sulu un cukuru, apsedz un tur apm. 2 stundas, līdz izveidojas sula. Tad visu saspiež ar stampiņu.
  5. Dažās karotēs sulas iejauc agaragaru.
  6. Masu uzvāra, pieliek agaragaru un vāra vēl 2 minūtes.
  7. Ievārījumu vēl karstu pilda ar karstu ūdeni izskalotās burkās.
  8. Burkas tūlīt aizvāko.

Uzglabāšanas laiks: aptuveni 3 mēneši.

Padoms:
Ja izmanto agaragaru, nepieciešama tikai puse cukura devas.
Tā kā ievārījums nav ilgi uzglabājams, tas jāsagatavo nelielos daudzumos un jātur vēsā vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes