Sastāvdaļas
- 250 g miltu
- 125 g sviesta
- 1 ola
- 50 ml ledaina ūdens, kurā izšķīdināta šķipsniņa sāls
- 5 āboli
- 1 glāze cukura + 2 ēdamkarotes pārkaisīšanai
- 200 ml trekna saldā krējuma 33-38% tauku
- 2 ēdamkarotes piena
Pagatavošana
- Gatavo karameli - katlā ber glāzi cukura, pievieno 2 ēdamkarotes ūdens, katlu liek uz vidējas uguns.
- Maisa tik ilgi, kamēr viss cukurs kļūst, sākumā tumši-zeltains, tad brūns.
- Katlā lej verdošu saldo krējumu, samaisa, izlej caur sietu un atdzesē.
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Traukā ber miltus un gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu - sadrupina sīkas drupačas.
- Pievieno olu, pa ēdamkarotei pielej ūdeni.
- Samīca mīklu, lai tā veido nelielus gabaliņus, tad samīca bumbiņu.
- Mīklu liek uz miltiem nokaisītas virsmas, sadala 2 daļās, izrullē 2 apļus, 3-5 mm biezumā.
- Vienu mīklas apli liek veidnē.
- Ābolus nomizo, izgriež serdi, sagriež plānās šķēlītēs.
- Liek uz mīklas - ābolu kārta, pāris ēdamkarošu karameles, atkal ābolu kārta un atkal pāris ēdamkarošu karameles.
- Tad karamelei virsū liek ābolu kārtu, tā var būīt mazliet augstāka par veidnes malām.
- Virsū ābolu kārtai liek otru mīklas apli, malas, ar dakšiņu piestiprina veidnes malai.
- Vidū mazliet, dekoratīvi, sadursta mīklu, noklāj ar pienu un pārkaisa ar cukuru.
- Cep 40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!