Ābolu kūka ar augļiem un ogām

Ābolu kūka ar augļiem un ogām Foto: Ābolu kūka ar augļiem un ogām

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 400 g sviesta
  • 6 olas
  • 400 g kviešu miltu
  • 400 g cukura
  • citrona miziņa

Pildījumam un rotāšanai:

  • 1 kg ābolu
  • 200 g cukura
  • saldie sausiņi
  • augļi vai ogas

Krēmam:

  • 2 olu dzeltenumi
  • 50 g cukura
  • vaniļa
  • 200 g piena
  • 400 g sviesta

Pagatavošana

  1. Sviestu saputo ar cukuru un smalki sarīvētu citrona miziņu, pa vienai pievieno olas un puto, līdz masa kļūst gaiša.
  2. Pēc tam pievieno izsijātus kviešu miltus un sajauc mīklu.
  3. No tās cep trīs biskvītus apmēram 1,5 cm biezumā.
  4. Pēc atdzišanas starp pirmo un otro biskvītu liek ābolu biezeni, starp otro un trešo kārtu - krēmu.
  5. Nolīdzina tortes malas, pārklāj torti ar krēmu un pārkaisa ar saldiem sausiņiem.
  6. Torti rotā ar krēmu, augļiem vai ogām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes