Āboli samazina slimību risku

Āboli samazina slimību risku Foto: Āboli samazina slimību risku

100 g ābolu enerģētiskā vērtība ir aptuveni 50 kcal, kas ir ļoti maz, jo tie sastāv gandrīz tikai no ūdens (85%) un ogļhidrātiem. Taču galvenā ābolu vērtība ir svarīgas uzturvielas - tie ir ļoti bagāti ar antioksidantiem, no kuriem galvenie ir katehīni, hlorogēnskābe, kvercetīns, kā arī C vitamīns.
Antioksidantiem ir pretvēža, pretiekaisuma, cukura un lipīdu līmeni regulējoša ietekme. Ābolos ir vērtīgas šķiedrvielas - pektīni, kas uzlabo gremošanu, un B grupas vitamīni, kam ir svarīga loma nervu sistēmas veselībā. Ābolu zemais glikēmiskais indekss un šķiedrvielas palīdz mazināt lieko svaru, tie arī vairo zarnu labo mikrofloru.

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes