Zemeņu vārītais krēms tortēm un kūkām

Zemeņu vārītais krēms tortēm un kūkām Foto: Zemeņu vārītais krēms tortēm un kūkām

Sastāvdaļas

  • 400 ml piena
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • vaniļas cukurs (pēc garšas)
  • 60 g sviesta
  • 200 g zemeņu
  • 1 ola

Pagatavošana

  1. Šis krēms ir ātri un viegli pagatavojams, kā arī padarīs jebkuru kūku vai torti vēl gardāku
  2. Tātad, ogas nomazgā, notīra kātiņus un rūpīgi sablenderē viendabīgā biezenī.
  3. Biezenim pievieno cukuru, olu un ar putojamo slotiņu saputo. 
  4. Tad pievieno vaniļas cukuru un izsijātus miltus. Visu rūpīgi saputo ar elektrisko putotāju viendabīgā masā.
  5. Nelielā katliņā uzkarsē pienu un, lejot šaurā strūklā, to pievieno zemeņu masai, nepārtraukti maisot.
  6. Krēmu liek vārīties līdz tas sāk sabiezēt. Tad pilnībā atdzesē.
  7. Sviestu sagriež nelielos gabaliņos, pievieno krēmam un rūpīgi visu saputo viendabīgā masā.
  8. Šo krēmu var izmantot kā pildījumu tortēm un kūkām, kā arī citiem konditorejas izstrādājumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes