Sastāvdaļas
- 400 ml piena
- 2 ēdamkarotes miltu
- 3 ēdamkarotes cukura
- vaniļas cukurs (pēc garšas)
- 60 g sviesta
- 200 g zemeņu
- 1 ola
Pagatavošana
- Šis krēms ir ātri un viegli pagatavojams, kā arī padarīs jebkuru kūku vai torti vēl gardāku
- Tātad, ogas nomazgā, notīra kātiņus un rūpīgi sablenderē viendabīgā biezenī.
- Biezenim pievieno cukuru, olu un ar putojamo slotiņu saputo.
- Tad pievieno vaniļas cukuru un izsijātus miltus. Visu rūpīgi saputo ar elektrisko putotāju viendabīgā masā.
- Nelielā katliņā uzkarsē pienu un, lejot šaurā strūklā, to pievieno zemeņu masai, nepārtraukti maisot.
- Krēmu liek vārīties līdz tas sāk sabiezēt. Tad pilnībā atdzesē.
- Sviestu sagriež nelielos gabaliņos, pievieno krēmam un rūpīgi visu saputo viendabīgā masā.
- Šo krēmu var izmantot kā pildījumu tortēm un kūkām, kā arī citiem konditorejas izstrādājumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!