Sastāvdaļas
- 500 g vārītas vistas filejas
- 4 vārītas olas
- 2-3 kivi
- 1-2 āboli
- 1-2 vārīti burkāni
- 250 g majonēzes
- 1-2 ķiploka daiviņas
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Majonēzi samaisa ar ķiploku spiedē saspiestām ķiploku daiviņām.
- Liela trauka vidū liek otrādi apgrieztu glāzi vai burku, apkārt tai kārtās liek salātu produktus:
- 1 kārta - sagriezta vistas fileja, pieber sāli, piparus pēc garšas.
- 2 kārta - gabaliņos sagriezti kivi, uzklāj majonēzi ar ķiplokiem.
- 3 kārta - uz rupjās rīves sarīvēti olu baltumi, uzklāj majonēzi ar ķiplokiem.
- 4 kārta - uz rupjās rīves sarīvēti burkāni, plānā kārtiņā uzklāj majonēzi ar ķiplokiem.
- 5 kārta - uz rupjās rīves sarīvēti āboli(mazliet uzrasina citronu sulu, lai tie nepaliek tumši).
- Salātu virsmu un sānus noklāj ar majonēzi.
- Olu dzeltenumus sarīvē uz smalkās rīves un pārkaisa salātiem.
- Salātus liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu.
- Uzmanīgi izņem glāzi vai burku, rotā ar kivi šķēlītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!