Vārītā krēma – ogu kūka „Dzeguzīte”

Vārītā krēma – ogu kūka „Dzeguzīte” Foto: Vārītā krēma – ogu kūka „Dzeguzīte”

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 5 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Krēmam:

  • 250 g skābā krējuma
  • 1 ola
  • 150 g cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 150 g sviesta

Papildus:

  • ogas (zemenes, kazenes, u.c)

Pagatavošana

  1. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu, olu un miltus.
  2. Pakāpeniski pievieno cukuru, rūpīgi samaisa un liek vārīties ūdens peldē līdz masa sabiezē, ik pa laikam apmaisot.
  3. Kad krēms sabiezē, novieto to atdzesēties.
  4. Sviestu un 1 ēdamkaroti cukura saputo un pakāpeniski, pa ēdamkarotei, pievieno atdzesēto krēmu.
  5. Tad visu saputo viendabīgā, gaisīgā masā.
  6. Biskvīts: Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Olu baltumus saputo, pakāpeniski pievienojot cukuru.
  7. Tad, pa vienam, pievieno olu dzeltenumus, pēc katras pievienošanas reizes saputojot.
  8. Atsevišķi sajauc miltus un cepamo pulveri, pievieno pārējai mīklai.
  9. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  10. Liek cepties 180°C temperatūrā 20 - 25 minūtes.
  11. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sadala to 2 kārtās.
  12. Krēmu klāj starp biskvītiem un pār kūkas virsmu, dekorē ar svaigām ogām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes