Sastāvdaļas
- 125 g mīksta sviesta
- 175 g cukura
- 2 lielas olas
- 275 g miltu
- vanilīns
- 1+1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 100 ml trekna piena vai saldā krējuma
- 150 g saldētu vai svaigu upeņu
Pagatavošana
- Olas, sviestu, cukuru labi saputo, pievieno miltus, cepamo pulveri, pienu, samaisa. Iemaisa ogas, pilda 1/4 no formiņas, cep 200°C 20 min.
- Krēms: 120 g upenes pārlej ar ūdeni, apvāra, izberž caur sietu. 2 olas, 125 ml piena, 2 ēd.k. miltu, 2 ēd.k. cukura, 100 g sviesta.
- Pienu uzkarsē, olas, cukuru, miltus ar slotiņu sajauc, pielej karsto pienu, maisot uzvāra, kamēr sabiezē.
- Atdzesē. Puto sviestu ar 2 ēdamkarotes pūdercukura, pievieno vārīto krēmu, pievieno upeņu biezeni, saputo vijīgā konsistencē.
Recepti piedāvā un gatavo: Māra Skuja
Pieņem pasūtījumus, Rīgā, Teikā.
Pasūtot torti un pasakot gardedis.lv saņemsi 5% atlaidi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!