Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 6 olas
- 6 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1/2 tējkarotes dzēstas sodas
Krēmam:
- 1 bundža iebiezinātā piena
- 200 g sviesta
- 1 banāns
Pagatavošana
- Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, pievieno miltus, kakao pulveri, dzēstu sodu, vēlreiz sakuļ.
- Olu baltumus sakuļ stingrās putās, uzmanīgi samaisa ar olu dzeltenumu maisījumu.
- Veidni ietauko ar sviestu.
- Mīklu lej veidnē, cep 180 °C temperatūrā, sakarsētā krāsnī, 30-40 minūtes(biskvīta gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs).
- Karstu biskvītu pārloka uz pusēm, vidū liek mīklas rulli un atstāj, kamēr tas pilnībā atdziest.
- Mīkstu sviestu sakuļ, kamēr tas kļūst balts, turpinot kult, pakāpeniski pievieno iebiezināto pienu.
- Krēmu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Mīklas rulli izņem no biskvīta, izveidojušos nišu aizpilda ar krēmu, vidū liek notīrītu banānu.
- Torti rotā pēc saviem ieskatiem, šajā receptē torte rotāta ar atlikušo krēmu un drupinātiem lazdu riekstiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!