Torte „Ziloņa asara”

Torte „Ziloņa asara” Foto: Torte „Ziloņa asara”

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 6 olas
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1/2 tējkarotes dzēstas sodas

Krēmam:

  • 1 bundža iebiezinātā piena
  • 200 g sviesta
  • 1 banāns

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, pievieno miltus, kakao pulveri, dzēstu sodu, vēlreiz sakuļ.
  2. Olu baltumus sakuļ stingrās putās, uzmanīgi samaisa ar olu dzeltenumu maisījumu.
  3. Veidni ietauko ar sviestu.
  4. Mīklu lej veidnē, cep 180 °C temperatūrā, sakarsētā krāsnī, 30-40 minūtes(biskvīta gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs).
  5. Karstu biskvītu pārloka uz pusēm, vidū liek mīklas rulli un atstāj, kamēr tas pilnībā atdziest.
  6. Mīkstu sviestu sakuļ, kamēr tas kļūst balts, turpinot kult, pakāpeniski pievieno iebiezināto pienu.
  7. Krēmu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  8. Mīklas rulli izņem no biskvīta, izveidojušos nišu aizpilda ar krēmu, vidū liek notīrītu banānu.
  9. Torti rotā pēc saviem ieskatiem, šajā receptē torte rotāta ar atlikušo krēmu un drupinātiem lazdu riekstiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes