Sastāvdaļas
- 6 olas
- 120 g cukura
- 1 paciņa vaniļas pūdercukura
- 140 g miltu
- 80 g sviesta
- milti pārkaisīšanai
Krēmam:
- 250 g sviesta
- 200 g pūdercukura
- 60 g šokolādes
- 20 g kakao pulvera
- 2 olas
- nedaudz ruma
Pagatavošana
- Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru un vaniļas pūdercukuru.
- Sviestu sakuļ, kamēr tas kļūst balts. Sakulto sviestu un miltus pievieno olu dzeltenumu maisījumam.
- Sakuļ olbaltumus stingrās putās. Sakultos olbaltumus uzmanīgi iecilā olu dzeltenumu un miltu maisījumā.
- Veidni ieeļļo, uzkaisa miltus, mīklu plānā kārtā lej veidnē. Uzkarsē krāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Veidni liek krāsnī un cep, kamēr biskvīts kļūst zeltaini - brūns. Tādā veidā izcep 6-8 plānus biskvītus.
- Kad visi biskvīti izcepti, tos atdzesē. Gatavo krēmu - sviestu atlaidina, lai tas būtu mīksts.
- Izkausē šokolādi. Sviestu sajauc ar pūdercukuru, izkausēto šokolādi, kakao pulveri, rumu un olām - kārtīgi samaisa.
- Krēmu klāj uz visiem biskvītiem. Biskvītus liek vienu uz otra.
- Ar krēmu noklāj tortes virsmu un sānus. Pirms pasniegšanas, torti mazliet patur ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!