Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 ola
- 1 glāze skābs krējums
- 1 glāze cukurs
- 1 ēd.karote sviesta
- 3 glāzes kviešu milti
- 1 tējkarote dzēstas sodas
Pildījumam:
- 300 g žāvētas aprikozes
- 300 g žāvētas melnās plūmes
Krēmam:
- 700 g auksta skāba krējuma (labāk ņemt šķidrāku krējumu, jo tad torte sanāks mitrāka)
- 1 glāze cukurs
- vanilīns
Pagatavošana
Pildījums:
- Žāvētos augļus nomazgāt un apliet ar vārošu ūdeni.
- Ļaut ievilkties 30-50 minūtes.
- Kad augļi ir mīksti, blenderī samaļ tos līdz viendabīgai masai.
Biskvīts:
- Olas nedaudz saputot ar cukuru, pielikt mīkstinātu sviestu, skābo krējumu, sodu un samīcīt mīklu.
- Mīklu sadalīt 3 daļās.
- Katru daļu izrullēt 2-3 mm plānā kārtā, uzklāt 1/3 daļu pildījuma un sarullēt.
- To pašu izdarīt ar pārējo mīklu.
- Cept 180 C sakarsētā cepeškrāsnī līdz zeltainam brīnumam, lai iedurot sērkociņu, mīkla neliptu pie tā.
- Atdzesētus rullīšus sagriež 1.5- 2 cm biezās šķēlēs.
Tortes pagatavošana:
- Izklāt tortes formu ar pārtikas plēvi ar aprēķinu, lai neiztecētu šķidrais krējums.
- Skābo krējumu samaisīt ar cukuru un vanilīnu.
- Ieliet veidnē aptuveni 1/3 krējuma-cukura maisījuma un kārtot cieši vienu pie otra pa vienam ruletes gabaliņus.
- Tad atkal apliet ar 1/3 daļu krējuma masas un kārtot nākošo kārtu ruletes gabaliņu.
- Atkārtot kā iepriekš 2-3 reizes. Starp gabaliņiem var likt riekstus, marmelādes konfektes,
- žāvētus augļus utt. Kad visi gabaliņi salikti, veidni ielikt ledusskapī uz nakti.
- Kad torte izstāvējusies, izgāzt to un rotāt pēc katra gaumes (saputots saldais krējums, kausēta šokolāde vai abi kopā).
- Var arī izrotāt ar skābā krējuma un cukura masu, bet tad atlieciet uz 1-2 stundām ledusskapī, lai tas nedaudz ievilktos.
Šī torte būs vēl garšīgāka, ja tai ļaut ievilkties 2 un vairāk dienas. Ja vēlas to sulīgāku, palielina krējuma daudzumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!