Sastāvdaļas
Mīklai:
- 400 g miltu
- 250 g margarīna
- 200 g skābā krējuma
- 1 ola
Krēmam:
- 270 g vārīta iebiezinātā piena
- 100 g sviesta
- 150 g skābā krējuma
- 150 g jāņogu ievārījuma
Pagatavošana
- Margarīnu sagriež sīkos gabaliņos.
- Uz darba virsmas izkaisa miltus - sajauc ar margarīnu.
- No miltiem un margarīna uztaisa kaudzīti, kaudzītē izveido iedobumu, ielej tur skābu krējumu un olu - samaisa mīklu.
- Mīklu sadala 12 gabalos. Liek ledusskapī uz vienu stundu, vai saldētavā uz 20 minūtēm.
- Uzkarsē krāsni līdz 210 grādu temperatūrai.
- Gatavo krēmu - sakuļ iebiezināto pienu ar sviestu un skābo krējumu - liek ledusskapī.
- Mīklas gabalus izrullē, izspiež apaļu biskvīta formu, sabaksta ar dakšiņu, liek ieeļļotā veidnē un cep krāsnī 7 minūtes.
- Šādi pagatavo 12 biskvītus.
- Biskvītu pārpalikumus arī izcep un samaļ.
- Pirmo un otro biskvītu noklāj ar krēmu, trešo biskvītu ar ievārījumu, ceturto un piekto ar krēmu, sesto ar ievārījumu utt.
- Pēdējo biskvītu, kas sanāk tortes virspusē, noklāj ar krēmu, krēmu liek vairāk, lai varētu noklāt arī tortes sānus.
- Tortei uzkaisa biskvīta drupačas un patur istabas temperatūrā 2-3 stundas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!