Torte „Divpadsmit” ar jāņogu ievārījumu

Torte „Divpadsmit” ar jāņogu ievārījumu Foto: Torte „Divpadsmit” ar jāņogu ievārījumu

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 400 g miltu
  • 250 g margarīna
  • 200 g skābā krējuma
  • 1 ola

Krēmam:

  • 270 g vārīta iebiezinātā piena
  • 100 g sviesta
  • 150 g skābā krējuma
  • 150 g jāņogu ievārījuma

Pagatavošana

  1. Margarīnu sagriež sīkos gabaliņos.
  2. Uz darba virsmas izkaisa miltus - sajauc ar margarīnu.
  3. No miltiem un margarīna uztaisa kaudzīti, kaudzītē izveido iedobumu, ielej tur skābu krējumu un olu - samaisa mīklu.
  4. Mīklu sadala 12 gabalos. Liek ledusskapī uz vienu stundu, vai saldētavā uz 20 minūtēm.
  5. Uzkarsē krāsni līdz 210 grādu temperatūrai.
  6. Gatavo krēmu - sakuļ iebiezināto pienu ar sviestu un skābo krējumu - liek ledusskapī.
  7. Mīklas gabalus izrullē, izspiež apaļu biskvīta formu, sabaksta ar dakšiņu, liek ieeļļotā veidnē un cep krāsnī 7 minūtes.
  8. Šādi pagatavo 12 biskvītus.
  9. Biskvītu pārpalikumus arī izcep un samaļ.
  10. Pirmo un otro biskvītu noklāj ar krēmu, trešo biskvītu ar ievārījumu, ceturto un piekto ar krēmu, sesto ar ievārījumu utt.
  11. Pēdējo biskvītu, kas sanāk tortes virspusē, noklāj ar krēmu, krēmu liek vairāk, lai varētu noklāt arī tortes sānus.
  12. Tortei uzkaisa biskvīta drupačas un patur istabas temperatūrā 2-3 stundas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes