Sastāvdaļas
- 500 g zemeņu
- 500 g maskarpones siera
- 4 olu dzeltenumi
- 100 - 150 g cukura
- 1 - 2 ēdamkarotes apelsīna liķiera
- 12 - 18 cepumi dāmu pirkstiņi
- rotāšanai veselas zemenes
Pagatavošana
- Zemenes sablendē kopā ar cukuru pēc garšas. Pievieno apelsīna liķieri.
- Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru, ar mikseri sakuļ līdz viendabīgai, stingrai masai.
- Cita traukā liek maskarpones sieru, saspaida ar dakšiņu un sakuļ ar mikseri līdz gaisīgumam, pakāpeniski pievienojot sakultos olu dzletenumus.
- Formas apakšā liek nelielu kārtu maskarpones masas.
- Katru dāmu pirkstiņu iemērc zemeņu masā un kārto virs krēma kārtās, pārlej ar zemeņu mērci.
- Tālāk seko maskarpones kārta, tad zemeņu masā apviļātie cepumi, virsū zemeņu mērces kārta.
- Pašā augšā liek maskarpones kārtu un rotā ar zemenēm.
- Noliek kūku kādu brīdi pastāvēt, lai viss sasūcas cepumos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!