Sastāvdaļas
- 1 kg šampinjonu
- 100 sviesta
- 1 citrons
- 3/4 glāzes skāba krējuma
- sāls
Pagatavošana
- Šampinjonus notīra. Vecākām sēnēm novelk miziņu un, ja cepurīte atvērusies un lapiņas brūnas, tās izkasa.
- Notīrītas sēnes sagriež plānās šķēlītēs un tūlīt liek sakarsētā sviestā, cep 10-15 minūtes, iztvaicējot daļu ūdens.
- Pievieno citrona sulu un sāli (ja nav citrona sulas, pieliek mazliet citronskābes), pielej krējumu un uzvāra.
- Pasniedz kā piedevu pie dažādiem gaļas un zivju ēdieniem vai kā patstāvīgu ēdienu ar vārītiem kartupeļiem (tad citronskābi var nepievienot).
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!