Sviestā cepti šampinjoni

Sviestā cepti šampinjoni Foto: Sviestā cepti šampinjoni

Sastāvdaļas

  • 1 kg šampinjonu
  • 100 sviesta
  • 1 citrons
  • 3/4 glāzes skāba krējuma
  • sāls

Pagatavošana

  1. Šampinjonus notīra. Vecākām sēnēm novelk miziņu un, ja cepurīte atvērusies un lapiņas brūnas, tās izkasa.
  2. Notīrītas sēnes sagriež plānās šķēlītēs un tūlīt liek sakarsētā sviestā, cep 10-15 minūtes, iztvaicējot daļu ūdens.
  3. Pievieno citrona sulu un sāli (ja nav citrona sulas, pieliek mazliet citronskābes), pielej krējumu un uzvāra.
  4. Pasniedz kā piedevu pie dažādiem gaļas un zivju ēdieniem vai kā patstāvīgu ēdienu ar vārītiem kartupeļiem (tad citronskābi var nepievienot).

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes