Šokolādes - Indijas riekstu torte

Šokolādes - Indijas riekstu torte Foto: Šokolādes - Indijas riekstu torte

Sastāvdaļas

  • 150 g šokolādes sviesta
  • 3 olas
  • 110 g cukura 
  • 140 ml liesa saldā krējuma
  • 1,5 ēdamkarotes miltu
  • 100 g šokolādes
  • 200 g vīnogu
  • 110 g Indijas riekstu

Pagatavošana

  1. Šokolādes sviestu sakuļ ar 1 olu, cukuru un saldo krējumu.
  2. Pievieno tik daudz miltu, lai izveidotos gluda, elastīga mīkla.
  3. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 15 minūtēm.
  4. Mīklu izrullē, liek veidnē, izveido mīklas maliņas.
  5. Mīklu sadursta ar dakšiņu, cep 180°C temperatūrā, 15 minūtes.
  6. Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē, atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  7. Atlikušās 2 olas sakuļ ar saldo krējumu, lielāko izkausētās šokolādes daļu, pievieno cukuru.
  8. Vīnogas noskalo, pārgriež uz pusēm, izņem sēkliņas, dažas vīnogu pusītes noliek malā - rotāšanai.
  9. Indijas riekstus apgrauzdē krāsnī, samaisa ar vīnogām, iemaisa olu-izkausētās šokolādes masā.
  10. Olu-izkausētās šokolādes-riekstu masu lej uz biskvīta, turpina cept 30 minūtes.
  11. Gatavu torti pārlej ar atlikušo izkausēto šokolādi, rotā ar vīnogu pusītēm, piparmētru lapiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes