Sastāvdaļas
- 200 g Selgas klasiskie cepumi
- 100 g kausēta sviesta
Kūkai:
- 800 g krēmsiers "Philadelphia"
- 200 g skābā krējuma
- 3 olas + 1 olas dzeltenums
- 1/2 citrona sula
- 3 ēdamkarotes miltu
- vanilīns
Virsai:
- 100 g saldā krējuma
- 1 ēdamkarote pūdercukura
- 100 g marakujas biezeņa
- nepilna tējkarote želatīna
Pagatavošana
- Gatavo masu: krēmsieru mazliet paputo ar mikseri, pievieno cukuru, olas, viegli pakuļ, pievieno skābo krējumu un pa vienai karotei miltu.
- Beigās pievieno citronu sulu, vēl reizi izmaisa.
- Pārlej cepumu kārtai.
- Cep pirmās 10 min 200°C, tad samazina temperatūru uz 110°C un cep vēl 45 min.
- Izcep kūku, atdzesē uz nakti, liek ledusskapī uz 2 stundām.
- Gatavo virskārtu - saputo saldo krējumu ar pūdercukuru līdz stingrām putām, pievieno sulu, iemaisa izkausēto želatīnu, pārlej un izlīdzina kūkas virsu.
- Liek ledusskapī. Ja vairāk vēlas skābumu (tad nav nepieciešama ogu mērcīte), kūku vēl var papildināt ar marakujas želeju.
- Uzbriedina apmēram tējkaroti želatīna aukstā ūdenī, marakujas biezenim mazliet pievieno cukuru pēc garšas, iemaisa izšķīdināto želatīnu.
- Kūkai apliek acetāta lentu (apmales lente kūkām), pārlej ar želeju, liek ledusskapī. Dekorē.
Recepti piedāvā un gatavo: Māra Skuja
Pieņem pasūtījumus, Rīgā, Teikā.
Pasūtot torti un pasakot gardedis.lv saņemsi 5% atlaidi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!