Sastāvdaļas
- ķirši
- cukurs
Pagatavošana
- Kompota gatavošanai vislabāk ņemt saldos ķiršus.
- Tos var sagatavot ar vai bez kauliņiem.
- Pirmajā gadījumā kompotam būs labāks izskats, otrajā – labāk varēsim izmantot traukus un kompotu būs ērtāk izlietot dažādu saldu ēdienu gatavošanai.
- Ķiršus atbrīvo no kātiņiem, labi noskalo, ja vēlas, izņem kauliņus un sapilda labi iztīrītos traukos.
- Pāri ķiršiem pārlej iepriekš sagatavotu un atdzesētu cukura sīrupu, kura pagatavošanai uz 1 l ūdens ņem 750-800 g cukura.
- Ja ķiršus grib sterilizēt bez kauliņiem, tad kā garšas vielu katrā traukā ieliek pāris sasmalcinātu kaulu kodoliņu.
- Traukus noslēdz un sterilizē 80° C temperatūrā apmēram 1/2 st.
- Pēc sterilizācijas aizvāko.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!