Saldo ķiršu kompots

Saldo ķiršu kompots Foto: Saldo ķiršu kompots

Sastāvdaļas

  • ķirši
  • cukurs

Pagatavošana

  1. Kompota gatavošanai vislabāk ņemt saldos ķiršus.
  2. Tos var sagatavot ar vai bez kauliņiem.
  3. Pirmajā gadījumā kompotam būs labāks izskats, otrajā – labāk varēsim izmantot traukus un kompotu būs ērtāk izlietot dažādu saldu ēdienu gatavošanai.
  4. Ķiršus atbrīvo no kātiņiem, labi noskalo, ja vēlas, izņem kauliņus un sapilda labi iztīrītos traukos.
  5. Pāri ķiršiem pārlej iepriekš sagatavotu un atdzesētu cukura sīrupu, kura pagatavošanai uz 1 l ūdens ņem 750-800 g cukura.
  6. Ja ķiršus grib sterilizēt bez kauliņiem, tad kā garšas vielu katrā traukā ieliek pāris sasmalcinātu kaulu kodoliņu.
  7. Traukus noslēdz un sterilizē 80° C temperatūrā apmēram 1/2 st.
  8. Pēc sterilizācijas aizvāko.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes