Sastāvdaļas
- 2 paciņas Selgas cepumi (360 g)
- 250 g kafijas iebiezinātais piens
- 165 g sviesta
- 100 g nolobīti un grauzdēti lazdu rieksti
- 200 g tumšās šokolādes
- maza šķipsniņa sāls
- 50 grami žāvētu dzērveņu
- var likt klāt arī želejas konfektes sagrieztas mazos gabaliņos
Pagatavošana
- Bļodā liek sadrupinātus un saberztus cepumus.
- Pievieno uz pusēm sagrieztus riekstus (var smalkāk), mazos gabaliņos sagrieztu šokolādi un samisa.
- Mazā katliņā liek gabaliņos sagrieztu sviestu, mazu šķipsniņu sāls un uz mazas liesmas lēni izkausē.
- Cepumiem pievieno kafijas iebiezināto pienu, atdzisušu izkausēto sviestu (lai neizkūst šokolādes gabaliņi) un samaisa.
- Uz galda uzklāj pārtikas plēvi vai cepam papīru.
- Vidū garenā formā liek cepumu masu un ar pārtikas plēves palīdzību, spiež cepumu masu kopā un veido blīvu desas formu.
- Noliek ledusskapī sastingt vismaz uz 3-4 stundām. Glabā ledusskapī.
- Ja mājās ir silikona formiņas, tad var pagatavot mazo kūciņu formā. Stingri saspiežot un pieblietējot.
- Atstāj ledusskapī sastingt. Noņem uzmanīgi no formiņas, izdekorē ar šokolādi un dažādiem rotājumiem.
Šis deserts garšos kafijas un šokolādes mīļiem. Jūtama izteikta kafijas garša, un šokolādes gabaliņi kopā ar grauzdētiem riekstiem, piešķir šim desertam odziņu.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!