Rīsi ar dārzeņiem un ceptiem laša gabaliņiem

Rīsi ar dārzeņiem un ceptiem laša gabaliņiem Foto: Rīsi ar dārzeņiem un ceptiem laša gabaliņiem

Sastāvdaļas

  • novārītus atdzesētus rīsus (vislabāk iepriekšējās dienas)
  • sīpols
  • ķiploks
  • ingvers
  • asās pipara pārslas
  • gaišā sojas mērce
  • zivju mērce (var nebūt, jo daudziem nepatīk)
  • citrons vai laims
  • 1 ola katrai porcijai
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Dārzeņi kādi mājās atrodami, jo krāsaināki, jo labāki: burkāns, paprika, puravs, spināti, kukurūza, kāposti visu veidu, spināti, sēnes, u.t.t.
  2. Garšvielas jūsu mīļākās (ar sāli uzmanīgi!!! sojā un zivju mērcē jau ir).
  3. Zaļumi pasniegšanai: viss ko vien vēlamies, loki, dilles, koriandrs, piparmētra, redīsu lapiņas, baziliks, u.t.t.
  4. Laša gabaliņi, garšvielu maisījums zivīm.
  5. Sagatavojam dārzeņus, ko sagriežam, ko sarīvējam. Uzkarsējam eļļu un apcepam dārzeņu. Ja ir spināti, tos gan vēl neliekam.
  6. Pievienojam aso piparu, garšvielas, sojas un zivju mērci. Liekam klāt rīsus. Viegli sakuļam olas un pārlejam rīsiem.
  7. Tagad ja ir pievienojam arī spinātus. Otrā pannā ātri apcepam laša gabaliņus ar garšvielām. Rīsiem pievienojam laima sulu, zaļumus.
  8. Pasniedzam ar krāsainiem svaigiem dārzeņiem, zaļumiem, aso piparu un laima šķēlīti! Pēc vēlēšanās pieliekam laša gabaliņus.

Recepti piedāvā un iesaka: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes